- Som

Som težak 50 kilograma

Na jezeru Borkovac u Rumi ribolovci upecali soma teškog 50 kilograma. Mir i tišina, prelepa priroda ovog sremskog jezera i dobar ulov su, kažu ribolovci, sve što im treba.

Strastveni ribolovci iz Rume i okoline već decenijama su kao svoju oazu za dobar ulov označili Borkovačko jezero. Nedavno su u jezeru upecali soma težine pedeset kilograma.

Poput brojnih kupača, koji letnje dane provode na ovom jezeru, i ribolovci kažu da ga ne bi menjali ni za jednu reku.

Mirna voda, mali čamac, pribor za pecanje i želja za dobrim ulovom su dovoljni razlozi za desetine svakodnevnih pecaroša na Borkovačkom jezeru.

Ponos Rume, Borkovačko jezero nije primamljivo jedino za kupače. I pecaroša je svakim danom sve više, a kao i ne bi kada su mnogi od njih ulovili kapitalne primerke rečnih riba.

Pored zadovoljstva zbog dobrog ulova, pecaroši kažu da im i odmor na vodi prija. Ribolovci kažu da bude i raočarenja, jer ulov nije uvek dobar, ali da se to brzo zaboravi.

“Svako zabacivanje udice je nova šansa, a svaki ulov, ma kakav on bio, značajan je za svakog ribolovca”, kažu pecaroši na jezeru.

Iz dana u dan ribolovci su u isto vreme na istom mestu. Pomalo nervozno čekaju da riba zagrize, jer teško je, kažu, kad nema ulova.

Bez obzira na ulov, jezero Borkovac ostaje njihov pecaroški raj.

O autoru admin

Objave napisao admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *