- Štuka

Grabljivice najgladnije

Na Galovici i Petracu solidno su lovljene bela riba i babuška, dok je štuka često radila na kedera i leptiraste varalice.

U prodavnici „Zlatna riba” saznali smo da je na Dunavu nizvodno od Beograda, na pesku kod Vinče, sporadično lovljen smuđ. Kod šljunkare se sa slabim uspehom hvatala štuka, a ni lovci na belu ribu nisu bili zadovoljni. Do kedera je na ovom delu Dunava skoro nemoguće doći na bilo koji način, pa ih treba poneti sa sobom.

Na kanalu Jarčina pecala se samo bodorka. Na kanalima između ribnjaka i nasipa u Boljevcima i dalje nema ribolova zbog oscilacija vodostaja, a nije se pecalo ni na Voku. Smuđ do kilograma je napadao tvistere na kanalu kojim se voda iz ribnjaka ispušta u Savu. Komercijalni revir „Živača” je zatvoren za pecanje. Na prvoj bari revira u Bečmenu radila je babuška. Šaran je slabo hvatan, pa gužve više nema. Slabo se pecalo i na „dvojci”, ali je na „trojci” zbog dobrih ulova krupne štuke vladala velika gužva. Na Galovici pecanje otežava izuzetno nizak vodostaj.

Na Tamišu u Idvoru pecalo je dosta ribolovaca, većinom na Šumskom kubiku, jer su ostali tereni još blatnjavi. Lovljeni su štuka, pokoji šaran, som i retka babuška. Kod Farkaždina najviše ribolovaca je štuku i babušku lovilo oko mosta. U Sakulama se pecalo kod plaže, jer su putevi koji vode ka Šumskom kubiku blatnjavi. Na tim terenima svakodnevno ima dvadesetak ribolovaca koji hvataju štuku, cverglana i krupniju babušku.

Na području Barande riba slabije radi zbog čestih i izraženih oscilacija vodostaja, ali kod Velikog mosta skoro svakodnevno peca dosta kolega. Aca Vujić i Spasoje Sekulić su prema Ordoviru na dubinku i kedera uhvatili više lepih štuka i sve ih vratili u vodu!

O autoru admin

Objave napisao admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *